Evääksi väsäilin tuossa eilen illalla Calzonea. Meinasin ensin tehdä pizzaa, mutta ajatus sisäänleipomisesta kiihotti niin paljon, että oli pakko kokeilla. Lisää pizzafaktaa löytyypi tämän linkin takaa.

Tehdäänpä ensin taikina, johon tulee:

1,5 dl vettä

1/2 pussia kuivahiivaa

1 tl suolaa

ripaus sokeria

0,5 dl öljyä

+- 3,5 dl vehnäjauhoja

Sekoittele hiiva, suola ja sokeri jauhojen joukkoon. Lisää veden (tai muun vapaavalintaisen nesteen)joukkoon ja laita turpoamaan vedottomaan paikkaan vähintään puoleksi tunniksi. Tässä välissä tehdään täyte, johon laitetaan:

370 g chilimaustettua tomaattimurskaa

pari valkosipulinkynttä

300 g kalkkunaleikettä pilkottuna

1 iso sipuli

(Säilöttyä) paprikaa

Paljon raastettua juustoa

Oreganoa

Keittele murskasta suurimmat nesteet pois. Kuullota paprika ja sipuli. Leikkaa kinkku sopivankokoisiksi slaisseiksi. Raasta juusto. Levitä kohonnut taikina pöydälle ja kauli siitä mahdollisimman suuri, (mutta kuitenkin ehjä) "pizzapohja". Levittele täytteet päälle haluamassasi järjestyksessä siten, että jätät reunoille muutama senttiä tyhjää. Taita "pizza" puoliympyrän muotoon ja käännä reunat alaspäin. Anna kohota liinan alla vielä hetken ja sen jälkeen lyö koko komeus 225 asteiseen uuniin suurinpiirtein vartiksi. Oli kyllä hyvänmakuista ja kerrankin vähän erilaista vaihtelua tavalliselle pizzalle!

723550.jpg

Tässä kuvassa on reunapala, johon täytettä ei ihan niin paljon eksynyt =)