447940.jpg

Tänään valmistin jo pitkään mielessä pyörineitä juusto-pekonitäytteisiä liharullia. Alkuperäinen ajatukseni oli tehdä ne naudanlihasta, mutta pakastimesta löytyi vain porsaan ulkofilettä.. sai luvan kelvata siinä tilanteessa. Täytyy sanoa, että taisi loppujen lopuksi tulle mehevämpiä kuin naudasta olisi tullut, sillä todella meheviä ja maukkaita rullat olivat. Ohjeen olen säveltänyt täysin omasta päästäni.

Liharullat:

Porsaan ulkofile siivuiksi leikattuna

1/2-1 siivu pekonia/ file

1-2 viipaletta juustoa/ file

mustapippuria myllystä

oljyä paistamiseen

Nuiji lihoja kevyesti kelmun välissä. Rouhi siivujen päälle reilusti mustapippuria. Levitä seuraavaksi päälle pekonisiivut ja niiden jälkeen juustoviipaleet. Kääri täytetyt lihat tiiviille rullalle ja kiinnitä rullat hammastikuilla. Kuumenna pieni määrä öljyä pannulla ja pyörittele lihoihin kauniinruskea pinta. Siirrä lihat uunivuokaan odottamaan.

Kastike:

1 sipuli

2dl ruokakermaa

1-2dl vettä

kunnon pätkä sinappia

(pala lihaliemikuutiota)

Kuullota sipulit joko öljyssä tai lihojen paistamisesta irronneessa rasvassa. Lisää vesi, ruokakerma, sinappi ja halutessasi pala lihaliemikuutiota. Kannattaa muistaa, että pekonista ja juustosta irtoaa kastikkeeseen suolaa. Anna ainesten kiehahtaa ja siirrä näin syntynyt kastike uunivuokaan lihojen päälle. Aseta lihat n.150 asteiseen uuniin ja anna niiden muhia siellä vähintään tunnin, jotta lihasta tulee mahdollisimman suussasulavaa ja maut pääsevät tekeytymään. Voit myös kypsentää lihat pannulla kastikkeen joukossa, mutta itse suosittelen uunissa valmistamista. Minulla oli lisukkeena wokkivihanneksia sekä vihreää salaattia.