Tänään Pekkateemun (esiintyy myös joskus nimellä Pekkis) keittiössä kokkaillaan herkullista ruokaa teemana sitä, mitä pakastimesta löytyy.. tavoitteenani on nimittäin saada pakastin sulatettua, kun siitä viime kerrasta on jo jonkin verran aikaa. Pakastinta sulattaessa helpoiten pääsee silloin, kun siellä on mahdollisimman vähän tavaraa =) Eilen illalla otin sulamaan porsaan sisäfilettä, jonka olin jo ennen pakastamista leikannut valmiiksi viipaleiksi. Kaveriksi löysin Saarioistenäitien tekemiä valkosipulikermaperunoita. Ajattelin, että jotain muutakin kasvikunnan tuotetta saisi mukana olla.. aamulla herätessäni pilkoin sitten valmiiksi kulhoon erinäköistä tavaraa, jotka sitten pannulla myöhemmin kypsentäisin. Kulhoon eksyi seuraavanlaisia tuotteita (kuvassa siis raakoja kasviksia):

467332.jpg

- 2 sipulia

- 1/2 vihreää paprikaa

- 1/2 keltaista paprikaa

- 1-2 porkkanaa (juustohöylällä leikattuja lantteja.. kypsyy nopeasti)

- 100g herkkusieniä

- 2-3 valkosipulin kynttä

- öljyä

- mausteiksi suolaa ja mustapippuria

Pilkoin siis jo aamulla kasvikset valmiiksi kulhoon. Tein suhteellisen reilunkokoisia paloja, mutta tässä suhteessa kannattaa tehdä tietysti täysin oman maun mukaan. Lorauttelin pinnalla öljyä, ripottelin suolaa ja mustapippuria sekaan. Sai olla tässä mun aikatauluihin sopivassa versiossa jääkaapissa noin 6 tuntia. Kypsentäminen tapahtuu niinkin yksinkertaisesti, että laitat pannulle ihan vähän öljyä tai vettä (öljyä on jo kasvisten joukossa) kuumenna öljy ja lisää kasvisseos joukkoon. Anna tiristä kuumalla pannulla, kunnes saavat hiukan väriä pintaan. Laske lämpöä.. voit myös tässä vaiheessa lisätä hieman vettä pannulle, jos tykkäät pehmeämmistä kasviksista. Itse lisäsin noin desin vettä ja olin lopputulokseen hyvin tyytyväinen.

Kermaperunat tein muuten ohjeen mukaan (lämmitä 175-asteisessa uunissa n. puoli tuntia), mutta lisäsin joukkoon vielä yhden valkosipulin kynnen ja purkin pohjat ruokakermasta.. en tiedä, miten tuo makuun vaikutti.

Pihvt otin huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistoa. Painelin niistä lihanuijalla mahdollisimman suuria ja ohkaisia lättyjä. Päätin jättää tällä kertaa lihojen maustamisen vasta valmiille pihveille.. tästä kun tuntuu olevan kahta täysin toisestaanpoikkeavaa koulukuntaa. Paistoin siis pihvit kuumalla pannulla ja laitoin ne sen jälkeen perunoiden seuraksi uuniin odottelemaan kasvislisäkkeen valmistumista. Tässä vielä kuva kokonaisuudesta.

467366.jpg

Kasvikset menettivät mielestäni pannulla liikaa väriään.. olisikohan kenties uunissa tullut parempi väritys.. Nyt ruokailun jälkeen on sen verran voimakas valkosipulin maku suussa, että varmasti tunnistatte minut jo kilometrien päästä -hajun perusteella. Hyvää kuitenkin oli.. ja sehän tärkeintä lienee =)