Heissulivei ja hellät tunteet taas pitkästä aikaa! Oleskelin tuossa pääsiäisen ajan vanhempieni luona nautiskellen aina toinen toistaan parempia ruokia.. Oli lammaspataa, curry-smetanakalaa, appelsiinibroileria sekä itse juuri savustettua lohta.. joka päivä oli tietysti runsas alkuruokapöytä salaatteineen, kaloineen ynnä muine pikkupurtavineen. Pekkateemun piti ottaa (huono) kamera mukaa porukoille, mutta sitten se yksilö päättikin sanoa yhteistyösopimuksensa irti! Toisin sanoen kamera toimii nyt vain siten, että se on johdolla kytkettynä tietokoneeseen.. ja sen johdon pituus on about metri, joten kuvien laatu ei ainakaan lähiaikoina tule parantumaan =) Nyt on siis taas palattu arkeen ja mielessä siintääkin huomattavasti arkisemmat ruoat, joista tänään vuorossa on kanaviillokkimainen broilerkastike, jonka tein pakastimesta löytyneestä broiskunkoipirasiasta. Otin kananpojat aamulla sulamaan ja annoin niiden sulaa huoneenlämmössä noin 8 tuntia, jolloin olivat lähestulkoon kauttaaltaan sulaneita. Koipien keittämiseen tarvitset seuraavanlaisia aineksia:

4 kpl marinoituja broilerinkoipia

2 sipulia lohkoina

1 iso porkkana paloina

muutama maustepippuria

n. 1,5 litraa vettä

Nakkele kaikki ainekset pataan ja keittele siellä hiljalleen noin tunnin ajan. Anna jäähtyä hyvin ja revi kypsät broilerinkoivet suikaleiksi. Siivilöi liemi erilliseen astiaan.. itse tein kastikkeen puolesta litrasta lientä. Loput liemet päätin tarjota koiralle kuivamuonan lisukkeena.

Minun yhden hengen talouteen 4 koipea on liikaa, joten pakastin 2 valmiiksi kynittyä koipea odottelemaan pahan päivän varalle. Kastikkeen teko olikin sitten helppoakin helpompaa:

5 dl keitinlientä

vehnäjauhoja

ruokakermaa

turaus tomaattipyrettä

n.1dl appelsiinituoremehua

thai sweet chili -kastiketta

(tabascoa, suolaa, pippuria?)

508223.jpg

Kiehauta siivilöity keitinliemi. Lisää ruokakermaan sekoitetut vehnäjauhot (en laita mitään määrää, sillä jokainen tietänee, minkä paksuisesta kastikkeesta tykkää) Ruiskauta muut ainekset joukkoon. Tarvittaesssa lisää suolaa,pippuria, yms. omaan makuusi sopivia mausteita. Keitin siis 4 kpl Kariniemen koipia marinadeineen ja mielestäni niistä ja kasviksista irtoava maku oli lähestulkoon riittävän hyvä kastikkeeseen. Variaatioita kastikkeesta voi tehdä vaikka minkälaisia. Lisukkeeksi keitin nuudeleita ja pikkuporkkanoita. Salaatin virkaa sai toimittaa jäävuorisalaatti, sillä muuta ei pyhien jälkeen jääkaapista löytynyt.

Redux:

Tuli sitten syötyä vielä tänään (11.4.) samaa kastiketta jatkettuna pienellä määrällä ruokakermaa. Nuudelit lämmitin kattilassa uudelleen (tuli muuten aika lössöä =). Salaattina taas jäävuori, mutta lisäsin pari turkinpippuria ja jalapenoviipaletta mukaan. Salaatinkastikkeena Rainbow yrttinen kevytsalaatinkastike.

510394.jpg