Löysin jääkaapin perältä ranskankerman, jonka viimeinen käyttöpäivä läheni hyvinkin uhkaavasti.. pitkän aikaa mietin, mitähän siitäkin sitten tekisin, kunnes löysin vanhasta kotitalouskansiostani sienisalaatin reseptin ja päätin sitten väsätä sellaisen omien raaka-aineiden saatavuuden mukaan muunneltuna. Tällainen siitä sitten tuli (suluissa alkuperäisiä aineita):

511683.jpg

n.200 g purkkiherkkusieniä (200g suolasieniä)

1 pieni sipuli

200g ranskankermaa (kermaviiliä)

suolaa (purkkiherkkusienet ovat melko suolattomia)

mustapippuria myllystä

loraus etikkaa

Kuutioi sienet ja sipuli pieniksi. Lisää muut ainekset. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Tarkista maku ja tarjoile jonkin ruoan lisukkeena. Kuva on yllätys yllätys hyvin väritön ja hailakka.