Otin pakastimesta sulamaan naudan keitolihaa (600g) ja päätin tehdä siitä tillilihaa. Homma alkoi siitä, että soitin vanhemmilleni ja kysyin, että haluavatko he syödä huomenna tillilihaa.. vastaus oli myönteinen, joten ei muuta kuin hommiin. Ohje on tehty yhdistelemällä Linnun, Ullan ja kotitalouskansioni ohjeita: Lopputuloksesta kuvia huomenna, mutta tässä ohje:

600 g naudan keittolihaa

1,5 l vettä

3 porkkanaa

3 sipulia

15 maustepippuria

1,5 rkl merisuolaa rouhittuna

1 rkl kuivattua tilliä

Laita keittoliha laakean kattilan pohjalle siten, että liha peittyy. Anna kiehahtaa. Lihasta irtoaa verivaahtoa, joka kuoritaan pois lusikalla tai reikäkauhalla. Jos vaahtoa ei kuori, on tuloksena tavallista sameampi kastike. Kuorinnan jäkeen lisätään sipulit, porkkanat, pippurit ja suola. Annoin kiehua miedolla lämmöllä yli kolme tuntia, jolloin liha oli suussasulavaa.

Kastikkeen teko:

50 g voita

3 rkl vehnäjauhoja

Keitinlientä

1dl kermaviiliä

1 rkl sokeria

1/2 sitruunan mehu

Lisää kuivattua tilliä

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita. Lisää vähitellen keitinlientä.. seuraavaksi kermaviili, tilli ja sitruunan mehu (tai vaihtoehtoisesti etikka) Anna muhistella vielä pienen aikaa.....     .... ja herkku on valmista nautittavaksi. Suosittelen tarjoiltavaksi keitettyjen perunoiden ja hyvä salaatin seurassa!

513756.jpg