Eilen taas pitkästä aikaa Pekkateemun keittiössä oli jotain elonmerkkejä.. piti tehdä ruokaa perjantaipäivän evääksi. Selailin eri ruokablogeja ja muita ruokasivustoja miettien, mitä ruokaa sitten seuraavat pari päivää järsisi. Innostuin monista hehkutuksista johtuen kokeilemaan broilerilasagnea, johon sovelsin useita eri ohjeita ja vähän omia aivotuksianikin. Tarkkoja määriä en osaa sanoa muuta kuin marinadista.. muut vaiheet tehtiin vähän sen hetkisen fiiliksen mukaan.

Hunajainen marinadi broilerille:

450 g maustamattomia filesuikaleita

1 dl öljyä

2 rkl soijakastiketta

1 rkl etikkaa

1 tl rosmariinia

4-6 rkl hunajaa

1 tl mustapippuria myllystä

tarvittaessa lisää joukkoon hieman suolaa

Sekoita aineet keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.. mielellään anna olla yön yli. Ota marinoituneet lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Paista suikaleet pannulla ja jätä odottelemaan sivuun.

Currykastike:

n. 50 g voita tai margariinia

4-5 rkl vehnäjauhoja

4-5 tl currya

1 sipuli

8 dl vettä

1 kanaliemikuutio

2 dl ruokakermaa

Sulata voi pannulla, lisää vehnäjauhot ja curry. Pyörittele niitä hetken aikaa ja lisää joukkoon silputtu sipuli. Kaada joukkoon vähitellen nestettä ja sekoita koko ajan hyvin. Lorauta lopuksi joukkoon ruokakerma. Anna kiehahtaa ja muhia hetken.

Ja itse lasagne:

paistetut broilersuikaleet

lasagnelevyjä

currykastike

Voitele uunivuoka ja kaada pohjalle hieman currykastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä. Seuraavaksi taas kastiketta ja broilersuikaleita (laitoin kastikkeen ja suikaleet erikseen, jotta saa tasaisemmin jaettua), taas levyjä....jne jne!! Päällimmäiseksi tulee kastiketta sekä haluttaessa juustoraastetta. Paistele 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Tarjoile kasvislisäkkeen kanssa.

Kasvislisäke:

sipulia

punaista ja keltaista paprikaa

kiinankaalia

porkkanaa

kesäkurpitsaa

öljyä paistamiseen

rakuunaa

Leikkaa kasvikset sopiviksi palasiksi ja paista ne öljyssä pannulla. Lisää lopuksi päälle rakuunaa.

612074.jpg

Täytyy sanoa, että oli oikein mainion makuinen sapuska. Jos vieroksut hunajan makeutta, niin vähennä sen osuutta marinadissa. Kuvassa annos on valmiina eväsboxissani =)