Tänään aloitin "hurjan" urakan, jonka on tarkoitus olla valmis huomenna.. eli toisin sanoen tein possunlihalle marinadin ja laitoin lihan yöksi jääkaappiin maustumaan =) Lihaksi kaivoin pakastimesta porsaan kinkkukuutioita (400g) Tässä ohjeistusta marinadin valmistukseen:

Mandariinimarinadi:

2 mandariinin mehu

1 mandariinin kuori (se oranssi osa) raastettuna

2 rkl omenaviinietikkaa (tai jotain muuta viinietikkaa)

loraus appelsiinituoremehua

1/4 dl öljyä (käytin tavallista rypsiöljyä)

2 tl Provencen mix yrttisekoitusta

1 tl raastettua inkivääriä

1 tl (tai enemmän) rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

Raasta yhden mandariinin kuori. Puserra kahdesta mandariinista mehut joukkoon. Lisää loput ainekset. Kokeilin inkiväärin "raastamiseen" valkosipulin puserrinta ja se tuntui toimivan melko hyvin =) Laita lihat muovipussiin tai marinointiastiaan ja kaada marinadi päälle. Minulle tuli marinadia vähän liikaa sillä lihaa oli tosiaan vain 400 grammaa. Mutta täytyy katsoa, jos siitä saisi vaikka jotain kastiketta sitten tehtyä.

(14.5.-07 klo 14.11) Ja tarina jatkuu.. Otin äsken jääkaapista huoneenlämpöön lihat ja kaadoin ne siivilään, jotta suurimmat marinadit valuvat pois. Laitoin alle lautasen, jolle liemet sitten valuvat. Vieläkään en tiedä, mitä lihoista teen, mutta antaa fiiliksen johdattaa.Odotellessa voit vaikka käydä youtubessa katselemassa videonpätkiä, jotka voivat olla hyvinkin opettavaisia. Alla olevassa kuvassa marinadista valutetut lihat.

586217.jpg

(14.5.-07 klo 15.13.) Kastikkeeksi meni! Tässä ohjetta:

Marinoidut lihat

2 rkl öljyä paistamiseen

2 sipulia renkaina

Valutettu marinadiliemi lautaselta

appelsiinimehua

ruokakermaa

loraus soijaa

suurustamiseen: 2 rkl vehnäjauhoja, loraus appelsiinimehua ja ruokakermaa

Ruskistin lihat ja sipulit kuumalla pannulle ja kaadoin ne kattilaan. Lisäsin appelsiinimehun ja marinadin joukkoon. Annoin kiehua hetken ja lisäsin ruokakerman sekä soijan mukaan.. katsellaan mitä syntyy. Ajattelin kypsytellä palasia siten, että ne ovat mukavan mureita (ainakin tunnin verran).

(14.5.-07 klo 15.28) Riisiä kiehumaan

(14.5.-07 klo 16.20) Valmis!

586540.jpg

Valmiissa lopputuloksessa oli lihaan tullut hyvä appelsiininen maku ja muutenkin mausteiden määrä oli erittäin sopiva. En kuitenkaan suosittelisi niille, joilla on epäluuloja happamahkon ruoan suhteen. Lisukeriisin päälle ripottelin pellonreunasta kerättyä tuoretta ruohosipulia. Kaiken kaikkiaan onnistunut veto!