Nyt kun kerran kalan makuun on päästy ja sitä vielä pakkasessa riittää, niin sen kunniaksi päätin tehdä tänään myös ruoan kalasta. Tällä kertaa vuorossa olivat lohimedaljongit, jotka saivat seurakseen jogurttikastikkeen, perunalätyt ja salaatin.
Tein perunalätyt siten, että lisäsin eilisten kermaperunoiden joukkoon yhden munan , lorauksen lisää kermaa, suolaa ja mustapippuria. Sotkin koko höskän sekaisin sauvasekoittimella. Laitoin öljytylle pannulle kekoja (n. 1rkl) ja taputtelin ne paksuhkoiksi lätyiksi. Paistelin molemmin puolin, kunnes olivat sopivan ruskeita ja kiinteitä. epäilin aluksi, että pysyykö taikina kasassa, mutta hyvinhän tuo näytti pysyvän.
Jogurttikastikkeeseen laitoin 2 dl jogurttia, sitruunapippuria, suolaa ja tilliä sekä ripauksen sokeria.
Lohen leikkasin medaljongeiksi ja paistelin voissa, kunnes väri oli silmää ja makuhermoja kutkuttava. Maustoin vain suolalla, koska kastike sen loppusilauksen maulle antaa.
Salaattina toimi kaali-tomaatti-suolakurkku-sitruuna yhdistelmä.
Kommentit