Polkkapossu eilisessä postauksessaan pohdiskeli siskonmakkaraa ja sen syvintä olemusta hyvinkin mielenkiintoisella tavalla. Siitä mieleeni muistui omat pakastimessa lojuvat pötkylät ja ajattelin kehitellä niistä tälle päivälle aterian. Päädyin valmistamaan makkarat pannulla miedolla lämmöllä napakoiksi ruskistellen, lisukkeeksi kermaperunat (kerma menee huomenna vanhaksi) ja "vihreää osastoa" hoitaa marinoitu kaalisalaatti. Annokset ovat parille hengelle suhteellisen sopivankokoiset. Kuva ei ole edukseen, koska suuresta uhosta huolimatta en ole vieläkään parempaa kameraa ostanut.
Kermaperunat
puolisen kiloa perunoita
1 sipuli
mustapippuria, suolaa
2,5 dl ruokakermaa
Voitele uunivuoka, viipaloi perunat ja pilko sipulit. Lado kerroksittain sipulia ja perunoita, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pälle kerma. Laita uuniin pariin sataan asteesen +-tunniksi.
Paistetut siskonmakkarat
200g siskonmakkaroita
runsaasti öljyä paistamiseen
Siskonmakkarat paistelin täältä löytynyttä ajatusta pohjana käyttäen. Eli hiljaa hyvä tulee. Lorauta kuumalle pannulle reippaasti öljyä ja lisää makkarat. Laske lämpö samantien miedoimmalle, jotta makkarat eivät pala ja halkeile. Kypsyttele välillä käännellen noin 25 minuuttia, tai kunnes väri silmääsi miellyttää! Älä törki makkaroita rikki haarukalla, vaan kääntele kiltisti lastalla.
Marinoitu kaalisalaatti
pala keräkaalia (1/4 isosta)
1 sipuli
pari puserrettua valkosipulin kynttä
2 rkl soijaa
loraus omenaviinietikkaa
1 tl paprikajauhetta
ripsautus yrttimaustetta esim. Provencen yrtit
mustapippuria
pari rkl öljyä
Silppua kaali ja sipuli, laita laakeaan kulhoon. Sekoittele marinadin ainekset ja kaada joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Mielestäni maku paranee "vanhetessaan".
Kommentit