Polkkapossu eilisessä postauksessaan pohdiskeli siskonmakkaraa ja sen syvintä olemusta hyvinkin mielenkiintoisella tavalla. Siitä mieleeni muistui omat pakastimessa lojuvat pötkylät ja ajattelin kehitellä niistä tälle päivälle aterian. Päädyin valmistamaan makkarat pannulla miedolla lämmöllä napakoiksi ruskistellen, lisukkeeksi kermaperunat (kerma menee huomenna vanhaksi) ja "vihreää osastoa" hoitaa marinoitu kaalisalaatti. Annokset ovat parille hengelle suhteellisen sopivankokoiset. Kuva ei ole edukseen, koska suuresta uhosta huolimatta en ole vieläkään parempaa kameraa ostanut.

969906.jpg

Kermaperunat

puolisen kiloa perunoita

1 sipuli

mustapippuria, suolaa

2,5 dl ruokakermaa

Voitele uunivuoka, viipaloi perunat ja pilko sipulit. Lado kerroksittain sipulia ja perunoita, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pälle kerma. Laita uuniin pariin sataan asteesen +-tunniksi.

Paistetut siskonmakkarat

200g siskonmakkaroita

runsaasti öljyä paistamiseen

Siskonmakkarat paistelin täältä löytynyttä ajatusta pohjana käyttäen. Eli hiljaa hyvä tulee. Lorauta kuumalle pannulle reippaasti öljyä ja lisää makkarat. Laske lämpö samantien miedoimmalle, jotta makkarat eivät pala ja halkeile. Kypsyttele välillä käännellen noin 25 minuuttia, tai kunnes väri silmääsi miellyttää! Älä törki makkaroita rikki haarukalla, vaan kääntele kiltisti lastalla.

Marinoitu kaalisalaatti

pala keräkaalia (1/4 isosta)

1 sipuli

pari puserrettua valkosipulin kynttä

2 rkl soijaa

loraus omenaviinietikkaa

1 tl paprikajauhetta

ripsautus yrttimaustetta esim. Provencen yrtit

mustapippuria

pari rkl öljyä

Silppua kaali ja sipuli, laita laakeaan kulhoon. Sekoittele marinadin ainekset ja kaada joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Mielestäni maku paranee "vanhetessaan".