Löysin maanmainion sivun possusta ja sen monista käyttötavoista. Osoitteesta www.possupedia.fi löytyy paljon tietoa ja hyviä reseptejä. Osiossa http://www.possupedia.fi/possu-pala-palalta on paljon hyödyllistä tietoa varsinkin näin kesäaikaan monelle kotikokille. Harmi vaan, että sian erittäin käyttökelpoista päätä ei ole osiossa ollenkaan käsitelty.

Tässä on eräs koneelle tallentamani ja muokkaamani ohje, jonka alkuperää en valitettavasti ole ylös merkinyt. Ohjetta on kuitenkin kokeiltu ja se on hyväksi todettu.

-sianpää

--n.2 kg possunlapaa (luut ehdottomasti mukaan)

- 0,5 dl  karkeaa suolaa

- 20 maustepippuria

- 20 valkopippuria

-laakerinlehtiä

*Liota sianpään puolikkaita runsaassa vedessä vuorokausi. Pane isoon kattilaan puhdasta vettä ja siihen pään puoliskot kiehumaan.

*Kun vesi alkaa kiehua, pinnalle muodostuu ruskeaa vaahtoa. Kuori se pois. Sen jälkeen lisää keittomausteet. Kypsytä hiljaa kannen alla parisen tuntia. Nosta lihat jäähtymään. Säästä liemi!!!

*Kasta ohut sideharso kuumaan veteen, kierrä kuivaksi ja levitä se kamara pyöreäpohjaiseen tms. kulhoon. Irrota päästä ohuina siivuina ja vuoraa kulhon pohja ja reunat. Leikkaa pään lihaa ja lapaa vuorotellen kerroksittain kulhoon. Laita kerrosten väliin mauste- ja valkopippuria rouhittuna. Päällimmäiseksi säästä kamaraa tai rasvaa.

*Kiedo liina tiukaksi nyytiksi, jonka sisään sylttypallo jää. Nyytti sidotaan narulla kiinni. Keitä sylttynyyttiä lihojen keitinliemessä parikymmentä minuuttia. Varjele kangasta tarttumasta pohjaan kiinni.

*Pane syltty kevyen painon alle asettumaan yöksi. Syltty tulee syödyksi muutamassa päivässä, mutta jos sitä haluaa säästää, se on pantava suolaveteen.

-Syltty syödään kylmänä perunan tai leivän kera. Joku sivelee sinappia sylttysiivun päälle.-