.. lupasinhan eilen tarjota sitä niin maistuvaa virtuaalikakkua, jos saan yhdenkin uuden näkökulman tai vinkin ravitsemusterapeutilta. No, niitähän ei sitten tullut yhtä ainuttakaan. Ison pinon sain kyllä erilaisia mainoslehtisiä ja ohjeita mukaani. Täytyy sanoa, että koko reissu oli turhaakin turhempi.. ja meni vielä eukko antamaan toisen ajankin mulle.. onneksi vasta muutaman kuukauden päähän.. on nimittäin melkoisen turhauttavaa istua tunti kuuntelemassa ihan itsestäänselvyyksiä. Tiesittekö esimerkiksi seuraavia asioita ennen tätä minun ravitsemusterapeutillista valistustani.. Menkää itseenne ja miettikää sielunne syvissä sopukoissa sitä, onko nämä seuraavaksi kertomani viisaudensanat muutamankymmenen euron arvoisia.. jos ovat, niin uravalintani on selvä -minusta tulee ravitsemusterapeutti!

- Tumma leipä on parempi vaihtoehto kuin vaalea

- Leikkeleissä ja juustoissa voi olla yllättävän paljon rasvaa ja suolaa

- Kasviksia pitäisi syödä puoli kiloa päivässä

- Oluen juonti lisää vyötärölihavuutta

- Aamiainen on päivän tärkein ateria

- Välttele nopeita hiilihydraatteja

- Syö vähemmän kuin kulutat

- Annoskokoa voi pienentää

- Sika-Harri ei päässyt eduskuntaan, kuten ei myöskään Hunaja-Jussi

Nyt on Pekkateemu jakanut teille elämää suurempia ohjeita. Muistakaa nyt hyvät ihmiset viisaat sanani.. niiden avulla teistä kaikista tulee vähintään missejä/ mistereitä, bikinimalleja tms. Parhaimmat ohjeiden noudattajat voivat päästä vaikka Pleipoin keskiaukeaman tytteleiksi.. ja jos ei pääse niin älkää tulko kuitenkaan kirves kourassa oveni taa vaatimaan päätäni pölkylle.. siinä vaiheessa tämä läski ottaa jalat alleen, Jasu-herran reppuselkään ja lähtee painamaan karkuun niin lujaa kuin entisen pikajuoksijan jaloista vaan lähtee.. enkä pysähdy ennen kuin olen jossain lapin erämaassa piilossa kaikilta vihaisilta ihmisiltä.

Juu.. oli siinä reissussa sitten pari hyvääkin puolta -nimittäin käyminen kauppahallissa, jollaista ei omalla kotipaikkakunnalla ole. Sieltä tarttuikin mukaan kaikenmaailman herkkuja kuten hevos(lenkki)makkaraa, siankylkisiivuja, todella hyvin riiputettua naudan keittolihaa, kaalikääryleitä, tuoreita kasviksia yms. Muutenkin tuli kierreltyä paikallisia liikkeitä.. mutta sitä sopivanhintaista valurautapannua en vieläkään löytänyt. Etsintä jatkukoon!

Täytyy nyt vielä jäkikäteen lisätä, että oli syntisen hyvää se kauppahallista ostettu hevoslenkki. Oli sellainen savuisen ja lihaisen makuinen.. eikä ollenkaan rasvaisen olinen, vaikka ei mulla ole kyllä harmainta aavistustakaan siitä, kuinka paljon rasvaa hevosenlihassa on. Hinta-laatusuhteeltaan (5,50e/kg) oli kyllä todella hyvää. Kauppahallissa sitä myy lihakauppa Kuusikko. Ja kerrotaan nyt sitten se, että paikkakunta, josta halli löytyy on Pori eli Björneborg näin svenssoneittain lausuttuna. Huomenna muuten aion tehdä hallista ostettuja porsaan kasslerpihvejä.. ne ovatkin jo mukavasti jääkaapissa marinoitumassa.. Mutta siitä huomenna sitten lisää.