Muutama viikkoa takaperin tein Pastanjauhajien ohjeen mukaan raparperichutneytä. Jostain toisesta ohjeesta olin bongannut sen, että purkit kannattaa jättää suosiolla jääkaappiin vähintään kolmeksi viikoksi ennen kuin niihin edes kannattaa koskea.. tänään oli se päivä, jolloin maistoin tuotosta ensimmäisen kerran (jos tekovaiheen maistelua ei lasketa mukaan). Kyllä oli hyvää.. nyt täytyy vaan ruveta kehittelemään kaikenlaista, johon tätä chutneytä voisi mukaan laittaa. Jauhajilla oli tosin myös hyviä vinkkejä =)  Laitan tähän ohjeen suoraan heidän sivuilta.. kuvaa en purkeista laita.. ketä mahtaa kiinnostaa kuvat Saarioisten kurkkupurkeista, joihin chutneyn säilöin =) Suosittelen kyllä kokeilemaan.. vaikka eiväthän raparperit välttämättä enää parhaimmillaan olekaan.

Raparperichutney Pastanjauhajien tapaan:


500 g raparperia
2 kelta/punasipulia
6 dl (n. 500 g) sokeria
1 ½ tl valkopippuria
1 tl mustapippuria
1 tl kanelia
2 rkl etikkaa
3/4 dl vettä

Pilko raparperit paloiksi, kuori, jos on tarvetta. Hienonna sipulit. Laita raparperit ja sipulit kattilaan, lisää sokeri, muut mausteet, etikka ja vesi. Keitä hissuksiin n. 45 minuuttia (kunnes sakenee) itse keitin reilun tunnin.