Tänään on ollut sellainen päivä, että on tullut kokeiltua vähän kaikenlaista.. parhaimmillaan padassa on porisemassa ennen muinoin yleisestíkin käytetty -jo nykyään hyvin pitkälti unohdettu -porsaan sydän. Nyt heikkohermoisimmat varmasti kävivät jo oksentamassa, mutta ei se mitään.. sellaista elämä voi joskus olla. Ostin tässä jokin aika sitten porsaan sydämen (-50% alennuksella), koska se oli hyvin halpa enkä ollut koskaan tehnyt sydämestä mitään. Samalla kun tein kebabia, sulattelin sydäntä haaleassa vedessä. Kun sydän oli suurinpiirtein sulanut, leikkasin sen noin sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Olin siinä mielessä onnekas, että ostamastani sydämestä oli poistettu jo valmiiksi suonet sekä pinnalla kulkevat kalvot.. eipähän kaltaiseni amatöörikokkailija välttämättä olisi oikeita paikkoja osannutkaan poistaa. Kierittelin siivut vehnäjauho-suola-pippuri seoksessa ja paistoin ne kuumalla pannulla mukavan ruskehtaviksi. Laitoin paistetut viipaleet pataan ja lisäsin sinne hieman vettä ja puolikkaan lihaliemikuutiosta. Nyt sydänviipaleet porisevat iloisesti padassa.. maistoin pienen palan ja huomasin, että maku muistuttaa melko paljon maksan makua.. tosin se oli hieman miedompaa.. täytyy nyt antaa porista vielä jonkin aikaa ja sitten maistella uudestaan. Juttu jatkuu kun seuraava koemaisto on suoritettu.......... 

.........Päätin ottaa viipaleet pois liemestä ja paloa ne pieniksi kuutioiksi. Samalla lisäsin keitinliemen joukkoon tomaattipyreetä, mustapippuria, suolaa ja hieman lisää vehnäjauhoja. Pilkotut sydämenpalat lisäsin takaisin (nyt jo kastikkeeksi muuttuneeseen) liemeen. Maku oli mielestäni vallan mainio. Annetaan sapuskan vielä hautua ja katsotaan mitä siitä sitten tulee.........

......Lopputulos: Hyvää on, vaikka siltä ei välttämättä kuulostakaan. Laitan kuvia, kunhan ehdin =)