Kategorioin tämän kokkailuni nyt tuohon broileriruokiin, koska en käytä kalkkunaa niin paljoa, että oma otsikko sille olisi tarpeellinen. Tänään tein iltaa varten valmiiksi siis legendaarista lihapiirakkaa kalkkunaversioksi muutettuna. On muuten tosi hyvää =) Ja sitten vaan ohjetta kehiin:

Pohja/kansi:

125g margariinia

125g keitettyä perunaa (2 normaalikokoista)

125g vehnäjauhoja (2,5dl)

Nypi taikina. Jaa sen jälkeen taikina kahteen osaan. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Kauli osat n. 20x30cm levyiksi.

Täyte:

300g kalkkunaleikettä kuutioina

1,5dl (raakapaino) riisiä

1 lihaliemikuutio

n.5dl vettä

1 sipuli kuutioina

mustapippuria

soijakastiketta

2 munaa

ripaus juustoraastetta

Laita riisi kiehuvaan veteen lihaliemen ja sipulin kera. Annakiehua kypsäksi. Lisää kypsän riisin joukkoon loraus soijaa sekä maun mukaan mustapippuria. (Suolaa en laittanut sillä kalkkunaleikkeessä sitä jo on) Lisää kalkkunakuutiot sekä raa´at kananmunat jäähtyneen riisin sekaan riisin sekaan

Levitä täyte pohjalevylle ja laita kansi päälle (helpointa siten, että rullaat kannen) Voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa uunin tehosta riippuen sellaiset 15-20 minuuttia! Lisää paiston puolöivälissä päälle hieman juustoraastetta!

561539.jpg

Voi kakka!! Annoin piirakan isän mukaan, kun se kävi tässä äsken.. enkä huomannut ottaa sitä ennen kuvaa.. kuva tulee, jos piirakkaa on vielä huomenna jäljellä =) Ja olihan sitä vielä pari palaa.. vaikka ei tää kuva kyllä paljoa piirakasta kerro!