Äitini oli saanut tuttavaltaan viime syksyisiä tyrnejä (viidessä marjassa sama määrä C-vitamiinia kuin yhdessä appelsiinissa! Tyrni on arvokas marja, joten mietimme pitkään, mihin raaskimme marjat käyttää.. Päädyimme lopulta äidin kanssa yhteisymmärryksessä tekemään Satakunnan Kansa- lehdessä olleen reseptin mukaista parfaittia (vai miten se sitten kirjoitetaankaan). Tosin teimme vain 1/4 ohjeesta.. en tiedä, monelleko alkuperäinen ohje on tarkoitettu, mutta siitä neljänneksestä riitti kyllä hyvin kuudelle henkilölle jälkiruoaksi! Kuvaa en valitettavasti huomannut ottaa ja jälkiruokakulhot tyhjenivätkin melkoisen nopeasti. Tässä siis ohje suoraan SK:n sivuilta

Tyrniparfait
3 dl puristettua tyrnimehua, johon ei ole lisätty vettä
450 g tomusokeria
15 keltuaista
1 l kuohukermaa
Sekoita ainekset ja saosta ne vesihauteessa. Raa'an kananmunan maku poistuu yli 70 asteessa. Vatkaa seos kylmäksi, jotta rakenne kiinteytyy.

Lisää litra kuohukermaa vaahdotettuna.

Sekoita vaahto parfaitpohjaan varovasti ja huolella, ettei muodostu raitoja. Kumoa parfaitvuokiin ja jäädytä vuorokausi. Ota jääkaappiin vetäytymään kaksi tuntia ennen tarjoilua. Koristeluun voit käyttää kermavaahtoa ja tietusti tyrnimarjoja.