Monet teistä ovat varmaan huomanneet, että työväen ilon juhla, vappu, on taas kolistelemassa ovella! Vapun aattona moni ottaa häppää koko vuoden tarpeen edestä. Siitä johtuen tiistaina (joka on muuten Jasun 2-vuotis syntymäpäivä) voi monella tytöllä ja pojalla olla melkoisen ankea ilme naamalla.. ja mikä parasta, rahat on hävinnyt jonnekin kummaan paikkaan ja seuraavaan tilipäiväänkin on yli viikko aikaa. Fakta1: Ei siis voi tilata pizzaa paikallisesta puljusta. Fakta2: Ei edes kannata miettiä tilaamista sillä vappu on tunnetusti kiireistä eikaa em. yrittäjillä. Siispä ota kohmeloiset aivosi käteen ja tee munkkeja, jotka varmasti vievät kankkusen kauas pois! Ohje on monellekin varmaan liian tulinen, joten vähentäkää määriä, lisätkää tai muuten vaan kokeilkaa, miltä tuntuu, kun krapula häviää pois!

546107.jpg

"Munkit"

400g jauhelihaa (tässä tapauksessa mielellään sika-nautaa)

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

1dl kermaviiliä+0,5dl vettä

korppujauhoja

1 muna

suolaa

mustapippuria

paljon Tabascoa

Thai sweet chili- kastiketta

valkosipulichilikastiketta

kalamaustetta

50-100g matjessilliä

loraus sillilientä

Täyte

juustoa

jalapenoja

korppujauhoja

Laita korppujauhot turpoamaan kermaviiliin. Lisää jauhelihan joukkoon pilkottu sipuli ja valkosipuli. Lisää seuraavaksi mausteet, muna ja pieneksi pilkottu silli. Lorauta joukkoon myös hieman sillipurkin lientä antamaan makua. Heitä turvonnut kermaviiliseos jauhelihan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile taikinasta 4-8 (riippuu siitä, kuinka suuria munkkeja haluat) pyöreää, noin sentin vahvuista laattaa. Laita ympyräisen keskelle iso juustokuutio sekä muutama jalapenoviipaletta. Sulje laatta ja pyörittele siitä pallo! Kierittele pallukka korppujauhoissa ja nosta sen jälkeen uunipellille. (alkuperäinen ajatukseni oli uppopaistaa munkit, mutta ajanpuutteen ja käytännöllisyyden vuoksi päädyin tekemään ne uunissa) Paistele n.200 asteisessa uunissa uunin tehon mukaan 30-45 minuuttia.

Koska oletuksena on se, että tätä ruokaa syödään krapulassa, niin suosittelen lämpimästi lisukkeeksi joko valmiita tai itsetehtyjä ranskalaisia sekä tuhtia majoneesia. Ruokajuomaksi kelpaa kunnon korjaussarja, elkkäs alkon vappusima. Tässä täydellinen munkkiateria =)

546114.jpg