435849.jpg

Eilen iltapäivällä alkoi mieleni tehdä tuoretta leipää. Koska en jaksanut lähteä kaupunkiin niin päätin leipoa leivän itse niistä aineksista, mitä kotoa löytyy.

Tällainen siitä sitten tuli:

1,5dl neljän viljan hiutaleita

1dl ruisleseitä

2tl suolaa

3-4dl vettä

2dl vehnäjauhoja

n.3dl grahamjauhoja

reilu 1/2 pussia kuivahiivaa

 

Sekoita puurohiutaleet, leseet, suola ja 42-asteinen vesi keskenään. Sekoita hiiva jauhojen joukkoon ja lisää seos vähitellen nestehiutale-seokseen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Älä myöskään vaivaa taikinaa liikaa. Kaada taikinamassa voideltuun vuokaan ja peitä vuoka liinalla. Anna kohota ainakin tunnin-pari. Paista 200-asteisessa uunissa 45-60minuuttia. Jos päällinen näyttää tummuvan liian nopeasti, niin lisää päälle folio ja jatka paistamista. Tuli todella herkullista leipää. Itse nautin sitä yksinkertaisesti voin ja juuston kera.