Tänään häärin koulussa opetuskeittiömme pääkokkina ja sain vaikuttaa itse ryhmämme pääruoan syntymiseen hyvin suuresti. Mieleeni pötkähti jostain kumman syystä laskiainen ja laskiaispulla.. mutta eihän se ole pääruokaa? Vanha ystäväni  Kaenkky.com auttoi asiassa sillä muistelin ruokaguru Petterin vääntäneen joskus pääruoaksikin sopivaa herkkua nimeltään Läskiäsipulla. Ei siinä sitten muuta kuin äkkiä reseptiä hakemaan.. ja löytyihän se sieltä. Tässä siis ohje maukkaille pullille (suluisa muutokset).

Hillo:
puoli pakettia meetwurstia, esimerkiksi Kotivaran venäläinen meetwursti (sisältää enemmän hepoa kuin keskivertomuuli uskaltaa kuljettaa)

paketti ameriikan pekonia

puoli kiloa chilitomaattimurskaa (TOMAATTIMURSKA+CHILIJAUHE)

kokonaisia sipuleita maun mukaan

kaprista (JÄTETTIIN POIS)

purkki herkkusieniä

valkosipulia maun mukaan

ruhjottua mustapippuria

chiliä / habaneroa / muuta RoF (Ring of Fire) –matskua, esim. etikkaan säilöttyä raakachilimurskaa

suolaa (JÄTETTIIN POIS)

timjamia, oreganoa, basilikaa - mitä vain mausteita mistä sattuu pitämään

Ohjeistus hillolle on melko yksinkertainen: Pilko ainekset tarpeeksi pieniksi paloiksi ja lisää kuumalle pannulle (laitoin järjestyksessä sipuli-vs.-sieni-pekoni-metwursti). Lisää muut ainesosat joukkoon ja keittele kasaan jonkin aikaa.

Käytä joko valmiita sämpylöitä (ne on ne pullat) tai tee sämpylät itse

Vaahdota smetanasta "kermavaahto".

Halkaise sämpylät keskeltä kahtia ja täytä "hillolla ja kermavaahdolla" kuten laskiaispulla. Tarjoa lämpimänä lisukkeiden kera. On melkoisen tuhtia tavaraa, mutta kokki sai ainakin kiitosta siitä, että oli vähän erilainen ruoka. (kiitos siitä kaenkylle)

Lainaan tähän loppuun vielä kuvaa samaiselta sivustolta (eihän koulussa mitään kameraa ole), jotta tulee valmis lopputulos esille myös visuaalisesti.

1269493.jpg