Piirretty pieru ei haise

Tänään tehdään ruokaa, joka on aikoinaan innoittanut jonkun verbaalisesti lahjakkaan tyypin sanoittamaan hienon laulelmanpätkän joka menee näin: "Paska haisee ja banjo soi, pieru perseessä karkeloi, rytmin tahdissa tanssia voi, vain silloin kun banjo soi" (sävel: tiikerihai) Nyt herääkin sitten kysymys siitä, että mikä on sen edellämainitun kaasun saanut niin kovasti siellä suolenmutkassa tanssahtelemaan ja karkeloimaan.. Vastaus löytyy, kun katsot alastomana pihamaalla ylöspäin ja lausut taikasanan "matomatomato"! Onnistuiko? No ei varmaankaan.. kävin itsekin kokeilemassa ja lopputulos oli huono. No, en piinaa hermojanne enempää vaan paljastan salaisuuden, joka on mieltänne varmasti jo piinannut.. Ja vastaus kysymykseen on hernekeitto eli ärdäri, jonka kaasua muodostavat vaikutukset on tunnettu jo pitkään ekr. Tätä herneherkkua tein sitten sen verran, että siitä riittää tavaraa vielä pakastimeen asti! Seuraavaksi suurinpiirteiset ainekset, joita käytin:

500g kuivattuja herneitä

1,25 litraa vettä

Anna herneiden liota kattilassa 1,25 litran vesimäärässä vähintään yön yli!

2 sipulia

4 porkkanaa (laitoin raasteena)

2 tl suolaa

suuret töräytykset sinappia

2-3 tl meiramia

Savustettua lihaa maun mukaan (itse lisäsin sellaiset 400g savustettua possun kylkeä kuutioina)

1 litra vettä

Kun herneet ovat sitten lionneet tarpeeksi kauan, niin tee seuraavaa: Kuullota sipulit ja porkkanat pannulla, lisää sitten suola, (mustapippuri,) sinappi, meirami ja loppu vedestä . Anna kiehua vähintään 1 tunti ennen kuin lisäät lihat. Sitten lisää ne lihat, jotka jo edellä mainittiin =) Anna kiehua vielä vähintään toinen tunti, jotta keitto on ihanaisen pehmeää.. Jos et tykkää hernekeitosta sellaisenaan (klöntteineen kaikkineen) niin aja se sauvasekoittimella täysin soseeksi. Hyvää on.. kummallakin tavalla. Kuvaa sitten kun soppa on syötävänä =)

Ilmavaiva

9.5. Juu.. tuli sitten syötyä hyvällä ruokahalulla pari lautasellista ja loppu meni pakkaseen.. en muistanut ottaa kuvaa, joten lisään sitten kun seuraavaksi pakastimesta soppaa käyttöön otan =)